« محتوای این بخش در حال آمادهسازی میباشد . . . »
دوره پنجم
جشنواره بین المللی فیلم پرواز
پردیس ایرانمال و فرهنگسرای اندیشه دی ماه ۱۴۰۰
در دوره پنجم جشنواره بینالمللی فیلم پرواز با مشارکت موسسه فرهنگی هنری هنرمندان مشرق زمین در آذر ماه 1400 پس از یکسال وقفه به دلیل پاندمی کووید 19 در سراسر جهان و در پی اثرات ویروس کرونا بر جوامع بهویژه افراد دارای معلولیت با ویژگیهای خاصی برگزار شد. محمدرضا شرفالدین بهعنوان دبیر هنری و فتانه امیری بهعنوان دبیر علمی جشنواره معرفی شدند. با اعلام فراخوان در مهرماه بیش از یکهزار و هفتصد اثر از یکصد کشور جهان به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و تعداد 75 اثر شامل فیلمهای داستانی، مستند، انیمیشن و تجربی به همراه فیلمنامه توسط هیئت انتخاب معرفی و به بخش مسابقه راه یافت.
در این دوره فرهاد قائمیان، محمد حسین لطیفی، طیبه فلکیان، محسن زارع اشکذری، پروفسور آرموگام پارسورامن، رحمتا… معمار اردستانی و حسین مسافرآستانه اعضا شورای سیاستگذاری بودند. داوران پنجمین دوره جشنواره محمد حسین لطیفی، پوران درخشنده، فرهاد توحیدی، فتانه امیری، مهدی محمدنژادیان، رهبر قنبری، مصطفی انصافی، مایک لی، ژولی ژاکوا و ماریا سید در بخش ملی و بینالمللی به قضاوت آثار پرداختند. دو ویژگی مهم که جشنواره پرواز را منحصر به فرد میکند برگزاری نشستهای علمی با دعوت از اساتید و صاحبنظران در حوزه معلولیت است که به فرهنگسازی مؤثرتر جشنواره کمک شایانی مینماید و دیگر مشارکت و همراهی افراد دارای معلولیت که به دعوت جشنواره همگام با داوران حوزه سینما به داوری آثار منتخب جشنواره میپردازند. در دوره پنجم نیز 19 داور دارای معلولیت جهت داوری آثار با جشنواره همکاری داشتند.
در دوره پنجم جشنواره پروفسور حسین نجمی، دکتر محمدرضا مقدسی، پروفسور ناندینی راوال از مجمع جهانی آموزش، دکتر کامران عاروان، دکتر فتانه امیری و مهندس بصیرزاده در مورد اختلالات شایع، خلاقیت در کسب و کار، تابآوری، هنر و سینما و همچنین قهرمانان دارای معلولیت شش کارگاه علمی ارائه دادند. کارگاههای هنری جشنواره توسط رهبر قنبری، امین انتشاری، مهدی محمدنژادیان، فرخ یکدانه و ماریا سید از هند در مورد ایده، پژوهش، کارگردانی، جلوههای بصری، معلولیت عنصر دراماتیک در فیلم، شناخت کودک در ساخت انیمیشن و چرخه تولید فیلم بینالمللی را برگزار کردند. فتانه امیری دبیرعلمی پنجمین دوره جشنواره تاثیرات مثبت و منفی ویروس کرونا بر زندگی افراد دارای معلولیت را ارائه داد.
آیین افتتاحیه جشنواره 12 آذر روز جهانی افراد دارای معلولیت در پردیس سینمایی ایرانمال برگزار و از پوستر پنجمین دوره جشنواره پرواز رونمایی شد. در این مراسم رحمتا… معمار اردستانی و فتانه امیری بنیانگذاران جشنواره پرواز طی سخنرانی ضمن خوشامدگویی، ضرورت و اهمیت فرهنگسازی و ارتقا سطح آگاهی جوامع را تشریح نمودند. سعید بخشعلیان فیلمساز جانباز نابینا بهعنوان فرد موفق دارای معلولیت مورد تجلیل قرار گرفت و از هشت کتاب تالیف اعضای کمیته علمی جشنواره در حوزه معلولیت رونمایی شد. در تاریخ 22-24 دیماه 1400 طی سه روز آثار منتخب جشنواره پنجم در فرهنگسرای اندیشه اکران و دوازده کارگاه علمی و هنری برگزار گردید.
مراسم اختتامیه جشنواره با سخنرانی محمدرضا شرفالدین و اعلام گزارشی از جشنواره شروع و با قرائت قطعنامه داوران توسط فتانه امیری داور تخصصی حوزه معلولیت و تقدیر از آثار برگزیده و هنرمندان این دوره برگزار شد. حضور جمع کثیری از هنرمندان و افراد دارای معلولیت، قاری قرآن نابینا، مترجم ناشنوایان و سخنرانی داور جوان نابینا که یک فعال اجتماعی موفق است همچون دورههای پیشین از امتیازات ویژه درمراسم اختتامیه بود که خود بیانگر آن است که جشنواره بینالمللی فیلم پرواز پس از عبور از فراز و نشیبهای فراوان جایگاه وجیه و وزین خود را در جهان یافته است.