پرش به محتوا

نشست رسانه‌ای نخستین جشنواره فیلم پرواز برگزار شد

به نقل از روابط عمومی برج آزادی، در ابتدای نشست فاطمه امیری، دبیر جشنواره به ارائه توضیحاتی در خصوص روند شکل‌گیری این جشنواره پرداخت و افزود: حدود ۱۰ ماه است که در حال پیگیری برای برگزاری این جشنواره با توجه به اهداف و محورها هستیم. جشنواره فیلم کوتاه مستند پرواز ویژه معلولین، مسائل و مشکلات، توانمندی‌ها و نشان دادن خلاقیت آن‌ها است. ما در صدد این هستیم که پلی بین رسانه‌ها، هنر و معلولین باشیم تا بتوانیم از طریق فیلم و سینما این‌ها را نشان دهیم. ما می‌خواهیم نشان دهیم ICT چطور توانسته یک زندگی ایمن برای معلولین فراهم کند. شهریور امسال فراخوان جشنواره را دادیم و به دلیل مشکلات بسیار تنها از طریق سایت و چند موسسه آن را اطلاع‌رسانی کردیم و در کمال حیرت در کوتاه‌ترین زمان ممکن حدود ۳۰۰ فیلم از داخل کشور و کشورهایی چون هندوستان و فیلیپین دریافت کردیم که نشان می‌دهد مردم چقدر به این مسئله حساس هستند. طبق آمارها ۱۵% از جامعه ما معلولین و درخور توجه هستند و نیاز به نگاه ویژه دارند. و اگر صورت بگیرد خود این افراد می‌توانند تأثیرگذار باشد.

امیری در ادامه در خصوص حمایت سازمان‌ها و مؤسسات از این جشنواره گفت: خداوند را شاکر هستیم که به خواست او و حمایت بعضی از دوستان توانستیم این جشنواره را تا به این مرحله برسانیم. در ابتدای کار ما بر روی حمایت برخی از سازمان‌ها و نهادها حساب کرده بودیم اما متأسفانه علی‌رغم پیگیری‌ها نشد از بخش‌های مختلف نظیر صدا و سیما، بهزیستی و آموزش پرورش حمایت بگیریم.

دبیر جشنواره پرواز از حمایت‌های بعضی افراد و سازمان‌ها تشکر کرد و افزود: ما خوشبختانه توانستیم حمایت معنوی شهاب صادقی را داشته باشیم. وزارت ارشاد، دکتر جنتی و اعضای هیات داوران (شهاب حسینی، کیانوش عیاری، خسرو معصومی، مجید مصاحبی، مصطفی مهر آئین) با توجه به ضرورت کار و نیاز خاص جامعه معلولین قبول زحمت کردند.

سپس امیری در خصوص برگزاری پنل‌های علمی در جشنواره توضیحاتی ارائه داد و گفت: کمیته علمی جشنواره از افراد باتجربه‌ای نظیر سرکار خانم دکتر نوابی نژاد (چهره ماندگار) دکتر ناصر پارسا (رئیس موسسه سرطان‌شناسی)، دکتر علیرضا کردی (رئیس مرکز خلاقیت‌های معلولان)، جناب آقای اسدی، مهندس شریفیان و … تشکیل شده است. جشنواره طی ۳ روز از ۲۴ تا ۲۶ آذر در برج آزادی برگزار می‌شود. ما در این ۳ روز پنل‌های تخصصی آموزشی نظیر نقش ژنتیک و نقش ICT، نقش فناوری تکنولوژی‌های جدید در جامعه هدف و نیز سخنرانی آقای اسدی (معلول موفق) خواهیم داشت.

افتتاحیه مراسم روز سه‌شنبه ۲۴ آذر از ساعت ۱۸ با حضور سفرا، نماینده یونسکو در تهران و مهمانان ویژه دیگری برگزار خواهد شد. در مراسم افتتاحیه تعدادی از فیلم‌های کوتاه و ۲ فیلم موبایلی اکران می‌شود و نیز از کتابی که توسط دختر ۱۲ ساله نابینا تألیف شده رونمایی می‌شود. مراسم اختتامیه هم روز پنج‌شنبه با قدردانی از هیات داوران و کمیته علمی و افراد معلول هنرمند و اعلام آثار برگزیده اجرا می‌شود.

سپس در ادامه نشست قنبری، رئیس کمیته سیاست‌گذاری جشنواره به ارائه توضیحاتی در خصوص سیاست‌گذاری‌ها و اهداف جشنواره افزود: ما ۱۲ میلیون نفر معلول در جمعه داریم و این جشنواره برای بازگشت این افراد به جامعه است. با توجه به کمبود وقت و این‌که آثار در دوران پیش از جشنواره تولید شده‌اند، فیلم‌ها موضوعیت عمومی‌تری دارند اما از سال بعد قطعاً تخصصی‌تر می‌شود. ما هر معلولیتی که محدودیت خاصی را در بر گرفته است در نظر گرفتیم و جانبازان را نیز در میان جامعه هدف خود داریم تا بخشی از زحمات این عزیزان را جبران کنیم.

معصومی، داور جشنواره نیز در خصوص آثار اطلاعاتی داد و گفت: از بین ۳۰۰ فیلم حدود ۵۰ فیلم برای هیات داوران انتخاب شده و من ۵۰ فیلم دیدم. در این میان بیشتر فیلم‌ها در خصوص معلولیت‌های مادرزادی است. و با توجه به این‌که این اولین جشنواره است و دوستان فیلم‌ساز اطلاعی از آن نداشته‌اند فیلم‌های خوبی دریافت کردیم و امید می‌رود تا در سال آینده فیلم‌های بهتری را شاهد باشیم.

وی افزود: امشب در شورای داوری ترتیب اکران فیلم‌ها مشخص خواهد شد. فیلم‌هایی هم که از هندوستان و فیلیپین دریافت کرده‌ایم بیشتر مانند کلیپ هستند.

سپس امیری در پاسخ به این سؤال که آیا فراخوان به دانشگاه‌ها رفته و یا اکران در دانشکده‌ها خواهیم داشت گفت: ما تلاش خود را برای اطلاع‌رسانی از طریق ارسال فراخوان به دانشکده‌های توان‌بخشی و فیلم‌سازی کردیم.

قنبری نیز در جواب به همین سؤال گفت: دستگاه‌های بسیاری درگیر مسئله معلولیت در کشور هستند. متأسفانه مشکلی که در کشور داریم این است که تقویم کاری دستگاه‌های اجرایی در ابتدای سال بسته می‌شود و از ایده‌هایی که در اواسط سال ارائه می‌شود استقبالی نمی‌کنند.

امیری همچنین در خصوص بودجه جشنواره گفت: تا به امروز و تا این لحظه هیج سازمانی حاضر نشد اسپانسر جشنواره شده و ما را حمایت کند و شعارهایی که داده می‌شود و مسائل معلولین را خیلی برجسته می‌کنند بر خلاف عملکرد آن‌ها است و همه هزینه‌ها را آموزشگاه اردستانی تقبل کرده است. هر لوگویی که در پایین پوستر و بنر جشنواره خورده است قدمی برای آن برداشته است.

قنبری در خصوص جوایز جشنواره نیز افزود: در بخش مستند و داستانی جایزه بهترین فیلم داریم و به پیشنهاد دکتر معصومی برای فیلم دوم هم دیپلم افتخار خواهیم داشت و به‌جز عناوین جایزه نقدی هم برای آثار برگزیده در نظر گرفته شده است. ضمن این‌که تمامی این موارد در جلسه امشب بررسی خواهد شد.

امیری در پایان از زحمات هیات داوران تشکر کرد و افزود: من نمی‌توانم قدردان زحمات آن‌ها باشم چرا که در شرایطی که همه پشت من را خالی کردند، کسانی که شاید حتی وظیفه‌ای ندارند این‌گونه به من کمک کردند و من با قدرت اعلام می‌کنم که سال آینده جشنواره بسیار بهتری را خواهیم داشت.